Keptuvėje kepta menkė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-01

Keptuvėje kepta menkė receptas

Mėta yra populiari menkinių šeimos žuvis, pasižyminti didele maistine verte. Jei nežinote, kaip geriausiai ją paruošti, tiesiog apvoliokite filė gabalėlius miltuose ir apkepkite augaliniame aliejuje. Miltų apvoliojimas suformuoja traškią žuvies plutelę ir išlaiko viduje visas sultis bei skonį. Prie žuvies pridėkite garnyrą ir turėsite puikų pietų patiekalą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Žuvis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 1
Nuplaukite lašišų filė ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite raudonąjį svogūną. Paruoškite likusius ingredientus.

Žingsnis 2

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 3

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 3
Pasūdykite ir papipirinkite lašišų filė.

Žingsnis 4

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 4
Žuvį pamerkite į miltus.

Žingsnis 5

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepinkite raudonąjį svogūną 3 minutes.

Žingsnis 6

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 6
Tada sudėkite žuvį į keptuvę ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 7

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 7
Miltai turėtų įgauti gražią traškią auksinę plutelę. Ar žuvis jau paruošta, galite patikrinti ją šiek tiek paspausdami. Jei sultys išteka skaidrios - silkė paruošta.

Žingsnis 8

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 8
Patiekalą pabarstykite žaliaisiais svogūnais ir papuoškite citrinos skiltele. Gero apetito.

Žingsnis 9

Keptuvėje kepta menkė receptas Žingsnis 9
Padėkite lašišą ant šviežių salotų lapų. Žuvį patiekite su keptomis bulvėmis kaip garnyrą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos