Publikavimo data: 2024-02-01
Keptuvėje kepta menkė receptas
Mėta yra populiari menkinių šeimos žuvis, pasižyminti didele maistine verte. Jei nežinote, kaip geriausiai ją paruošti, tiesiog apvoliokite filė gabalėlius miltuose ir apkepkite augaliniame aliejuje. Miltų apvoliojimas suformuoja traškią žuvies plutelę ir išlaiko viduje visas sultis bei skonį. Prie žuvies pridėkite garnyrą ir turėsite puikų pietų patiekalą.
Žingsnis 1
Nuplaukite lašišų filė ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite raudonąjį svogūną. Paruoškite likusius ingredientus.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Pasūdykite ir papipirinkite lašišų filė.
Žingsnis 4
Žuvį pamerkite į miltus.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepinkite raudonąjį svogūną 3 minutes.
Žingsnis 6
Tada sudėkite žuvį į keptuvę ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 7
Miltai turėtų įgauti gražią traškią auksinę plutelę. Ar žuvis jau paruošta, galite patikrinti ją šiek tiek paspausdami. Jei sultys išteka skaidrios - silkė paruošta.
Žingsnis 8
Patiekalą pabarstykite žaliaisiais svogūnais ir papuoškite citrinos skiltele. Gero apetito.
Žingsnis 9
Padėkite lašišą ant šviežių salotų lapų. Žuvį patiekite su keptomis bulvėmis kaip garnyrą.
Kategorijos