Publikavimo data: 2024-06-15
Keturių sūrių rizotas
Gardus sotus ryžių patiekalas su įvairių rūšių sūriu - joks gurmanas neatsispirs tokiam rizotui.
Žingsnis 1
Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 3-4 minutes nuolat maišydami kepkite ryžius. Šis procesas padės "užsandarinti" ryžių viduje esantį krakmolą. Palaipsniui į ryžius supilkite verdantį daržovių sultinį, nepridėdami daržovių ir aliejaus. Skysčio pilkite tol, kol ryžiai taps "al dente" konsistencijos. Įberkite šiek tiek čiobrelių.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami kaitinkite rizotą, kad ryžiai nesuliptų. Baigiantis virimo laikui pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
Žingsnis 3
Sumažinkite kaitinimą iki žemiausios ribos. Į rizotą suberkite stambiai supjaustytą gorgonzolos sūrį ir maišydami kaitinkite 30-60 sekundžių. Tada sudėkite tarkuotą scamorza sūrį. Trečia, toliau kaitindami, sudėkite tarkuotą gruyere sūrį. Pačioje pabaigoje suberkite parmezaną.
Žingsnis 4
Susmulkinkite petražoles ir suberkite į rizotą.
Kategorijos