Keturių sūrių rizotas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Keturių sūrių rizotas

Gardus sotus ryžių patiekalas su įvairių rūšių sūriu - joks gurmanas neatsispirs tokiam rizotui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 1
Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 3-4 minutes nuolat maišydami kepkite ryžius. Šis procesas padės "užsandarinti" ryžių viduje esantį krakmolą. Palaipsniui į ryžius supilkite verdantį daržovių sultinį, nepridėdami daržovių ir aliejaus. Skysčio pilkite tol, kol ryžiai taps "al dente" konsistencijos. Įberkite šiek tiek čiobrelių.

Žingsnis 2

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 2
Nuolat maišydami kaitinkite rizotą, kad ryžiai nesuliptų. Baigiantis virimo laikui pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.

Žingsnis 3

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 3
Sumažinkite kaitinimą iki žemiausios ribos. Į rizotą suberkite stambiai supjaustytą gorgonzolos sūrį ir maišydami kaitinkite 30-60 sekundžių. Tada sudėkite tarkuotą scamorza sūrį. Trečia, toliau kaitindami, sudėkite tarkuotą gruyere sūrį. Pačioje pabaigoje suberkite parmezaną.

Žingsnis 4

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 4
Susmulkinkite petražoles ir suberkite į rizotą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos