Keturių sūrių rizotas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Keturių sūrių rizotas

Gardus sotus ryžių patiekalas su įvairių rūšių sūriu - joks gurmanas neatsispirs tokiam rizotui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
231 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 1
Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 3-4 minutes nuolat maišydami kepkite ryžius. Šis procesas padės "užsandarinti" ryžių viduje esantį krakmolą. Palaipsniui į ryžius supilkite verdantį daržovių sultinį, nepridėdami daržovių ir aliejaus. Skysčio pilkite tol, kol ryžiai taps "al dente" konsistencijos. Įberkite šiek tiek čiobrelių.

Žingsnis 2

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 2
Nuolat maišydami kaitinkite rizotą, kad ryžiai nesuliptų. Baigiantis virimo laikui pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.

Žingsnis 3

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 3
Sumažinkite kaitinimą iki žemiausios ribos. Į rizotą suberkite stambiai supjaustytą gorgonzolos sūrį ir maišydami kaitinkite 30-60 sekundžių. Tada sudėkite tarkuotą scamorza sūrį. Trečia, toliau kaitindami, sudėkite tarkuotą gruyere sūrį. Pačioje pabaigoje suberkite parmezaną.

Žingsnis 4

Keturių sūrių rizotas Žingsnis 4
Susmulkinkite petražoles ir suberkite į rizotą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos