Khinkal su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Khinkal su kefyru

Dagestanietiško chinkalio, vieno iš tradicinių Kaukazo patiekalų, nereikėtų painioti su gruzinišku chinkaliu, įdarytu malta mėsa ar malta mėsa. Dažniausiai Dagestano chinkal receptas - tai mėsos sultinyje išvirti tešlos gabaliukai, patiekiami su virta mėsa. Paprastai klasikinis khinkal verdamas tirštame ir sultingame avienos arba jautienos sultinyje, rečiau - vištienos sultinyje. Juos reikia patiekti su padažu - dažniausiai pagamintu iš grietinės ir česnakų arba su aštriu pomidorų padažu.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.24/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Khinkal su kefyru Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Jautienos mėsą sudėkite į gilų puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant didelės ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Jei reikia, nugriebkite putas ir įberkite druskos, lauro lapą ir pipirų grūdelius. Mėsą virkite 90 minučių nuo užvirimo, tada išimkite iš puodo ir suvyniokite į foliją, kad mėsa išliktų karšta ir šilta.

Žingsnis 2

Khinkal su kefyru Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus suberkite druską ir sodą ir išmaišykite. Supilkite kefyrą į miltus ir užminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite pusvalandį pailsėti.

Žingsnis 3

Khinkal su kefyru Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir supjaustykite mėsą. Patogiame dubenyje sumaišykite grietinę, žoleles, druską ir česnaką. Padažą išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą. Išimkite jautieną iš folijos ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Khinkal su kefyru Žingsnis 4
Iškočiokite ir išvirkite khinkalą. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio sluoksniu ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Užvirinkite jautienos sultinį ir nedidelėmis porcijomis 5-6 minutes jame virkite tešlos gabalėlius. Išvirusį khinkalą išimkite skepetaite ir sudėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos