Publikavimo data: 2024-05-26
Khinkali lėtoje viryklėje
Kaukazo patiekalai garsėja ypatingu skoniu, pikantišku aromatu ir palyginti paprastu paruošimu. Vienas iš tokių patiekalų yra chinkali - plonos tešlos maišeliai su aštria malta mėsa ir karštu sultiniu viduje. Karšti gruziniški chinkali su sultingu mėsos įdaru nusipelno, kad jų paruošimui skirtumėte šiek tiek laiko. Šiek tiek supaprastinti gaminimą padės daugiafunkcinė viryklė - joje khinkali išvirs ne prasčiau nei įprastame puode, tačiau prie viryklės teks praleisti mažiau laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus ir druską sumaišykite patogiame giliame dubenyje. Į miltus supilkite šaltą vandenį ir išminkykite tvirtą, bet elastingą tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų, tačiau nedėkite per daug miltų, kad tešla netaptų per standi. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Jautieną ir avieną smulkiai supjaustykite peiliu. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūną, druską ir maltus juoduosius pipirus iki vientisos masės. Į maltą mėsą įpilkite vandens, gerai išmaišykite ir palikite mėsą 20-30 min. mirkti prieskoniuose.
Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį susukite į dešrelę ir supjaustykite vienodais mažais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į gana ploną maždaug delno dydžio apskritimą, žiūrėdami, kad kraštai būtų plonesni už vidurį. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus, tešlos klostes surinkite taip, kad susidarytų maišelis su uodegėle.
Žingsnis 4
Išvirkite khinkali. Supilkite vandenį į multicookerį, įberkite druskos, pasirinkite programą "Virti" ir užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį sudėkite nedidelį kiekį khinkali ir atsargiai išmaišykite, kad nesuliptų. Khinkali virkite 15-20 minučių, kol išvirs, tada išimkite iš vandens.
Kategorijos