Khinkali orkaitėje su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Khinkali orkaitėje su majonezu

Khinkali yra populiarus patiekalas, apie kurio kilmę sklando legendos. Legenda pasakoja apie karą su persais, kurio pagrindiniai mūšiai vyko kalnuose. Norėdamos visiškai pamaitinti sužeistuosius, patyrusios šeimininkės sugalvojo patiekalą iš sultinio, mėsos, svogūnų ir tešlos. Taip atsirado chinkali. Per istorijos šimtmečius susiformavo daugybė tradicijų ir taisyklių, susijusių su chinkali gaminimu ir jo vartojimo etiketu.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
269 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Khinkali orkaitėje su majonezu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite ant lentos ir viduryje padarykite nedidelį įdubimą. Įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Minkykite tešlą, palaipsniui pildydami vandenį. Iš tešlos iškočiokite rutulį ir palikite jį maždaug 20 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Khinkali orkaitėje su majonezu Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais ir 2 kartus pertrinkite per mėsmalę, kad maltinukai būtų reikiamos konsistencijos. Tada sudėkite likusius ingredientus. Kad faršas išliktų sultingas, į maltą mėsą įpilkite šiek tiek pieno ir per mėsmalę pertrintą svogūną.

Žingsnis 3

Khinkali orkaitėje su majonezu Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais maždaug 0,5 cm*0,5 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas su pomidorų pasta, įpilkite vandens, majonezo, druskos ir pipirų. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Khinkali orkaitėje su majonezu Žingsnis 4
Išformuokite khinkali. Tešlą susukite į dešrą ir peiliu supjaustykite mažais gabalėliais. Tada kiekvieną gabalėlį pamirkykite miltuose ir kočėlu iškočiokite į vidutinio dydžio apskritimą. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite maltos mėsos ir užspauskite kraštus. Tada juos sujungkite, kad susidarytų klostės.

Žingsnis 5

Khinkali orkaitėje su majonezu Žingsnis 5
Iškepkite khinkali. Khinkali sudėkite į aliejumi pateptą formą, įdėkite įdaro, uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio išimkite iš orkaitės, nuimkite foliją, pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais ir vėl įdėkite į orkaitę 10-15 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite khinkali 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos