Publikavimo data: 2024-06-15
Khinkali su jautiena ir zira
Nacionalinis gruzinų patiekalas, kuris jus sužavės savo sodriu skoniu.
Žingsnis 1
Į dubenį suberkite miltus, druską ir sviestą. Minkykite tešlą 10 minučių. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 20 minučių. Po to tešlą iškočiokite iki 1,5 mm storio. Naudodami apvalią formą išpjaukite hinkali pagrindus.
Žingsnis 2
Stambiai supjaustykite svogūną, o česnaką - smulkiai. Svogūną ir česnaką kepkite keptuvėje su sviestu, kol taps auksiniai. Kepkite zirą sausoje keptuvėje, kol taps kvapni. Žirą sumalkite.
Žingsnis 3
Susukite maltą mėsą. Į maltą mėsą sudėkite pakepintą svogūną, česnaką, vandenį, prieskonius ir susmulkintą kalendrą su stiebais. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant tešlos po porciją dėkite maltos mėsos. Suvyniokite kraštus, kad susidarytų gniužulas. Uodegą tvirtai suspauskite ir nupjaukite tešlos perteklių. Virkite kinkinį 5 minutes pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Kategorijos