Publikavimo data: 2024-06-08
Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena
Chinkali - gruziniškas patiekalas, apie kurį sklando daugybė legendų. Viena iš jų byloja, kad šis patiekalas buvo ruošiamas gruzinų saulės deivės Varvaros garbei. Todėl gruodžio 21 d., Varvaros dieną, ant stalo turi būti khinkali. Tbilisyje beveik kiekvienos kavinės valgiaraštyje yra chinkali su įvairiais įdarais. Labiausiai paplitęs šio patiekalo receptas yra "kalakuri" (tai reiškia "miesto") su mėsa ir žolelėmis. Tačiau klasikiniame recepte žolelių nėra.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į dubenį, padarykite duobutę, suberkite druską ir vandenį ir gerai išmaišykite. Tada tešlą išminkykite ant stalo ir uždenkite maistine plėvele. Palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumalkite jautieną, kiaulieną ir vištieną mėsmale. Visą mėsą gerai išmaišykite. Įberkite druskos, kalendros, žiros, gvazdikėlių ir cinamono. Smulkiai supjaustykite mėtas ir aitriąją papriką ir įmaišykite į maltą mėsą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Paruoštą tešlą iškočiokite į sluoksnį. Apversta stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po porciją maltos mėsos. Tešlą aplink apskritimą suimkite raukšlėmis ir viršuje užspauskite.
Žingsnis 4
Paruoškite khinkali garais. Į mantovatoriaus dugną įpilkite vandens. Mantovatoriaus pakopas patepkite saulėgrąžų aliejumi. Išdėliokite khinkali, palikdami tarp jų maždaug 1 cm atstumą. Kepkite 30 minučių.
Kategorijos