Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena

Chinkali - gruziniškas patiekalas, apie kurį sklando daugybė legendų. Viena iš jų byloja, kad šis patiekalas buvo ruošiamas gruzinų saulės deivės Varvaros garbei. Todėl gruodžio 21 d., Varvaros dieną, ant stalo turi būti khinkali. Tbilisyje beveik kiekvienos kavinės valgiaraštyje yra chinkali su įvairiais įdarais. Labiausiai paplitęs šio patiekalo receptas yra "kalakuri" (tai reiškia "miesto") su mėsa ir žolelėmis. Tačiau klasikiniame recepte žolelių nėra.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus supilkite į dubenį, padarykite duobutę, suberkite druską ir vandenį ir gerai išmaišykite. Tada tešlą išminkykite ant stalo ir uždenkite maistine plėvele. Palikite 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumalkite jautieną, kiaulieną ir vištieną mėsmale. Visą mėsą gerai išmaišykite. Įberkite druskos, kalendros, žiros, gvazdikėlių ir cinamono. Smulkiai supjaustykite mėtas ir aitriąją papriką ir įmaišykite į maltą mėsą. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Paruoštą tešlą iškočiokite į sluoksnį. Apversta stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po porciją maltos mėsos. Tešlą aplink apskritimą suimkite raukšlėmis ir viršuje užspauskite.

Žingsnis 4

Khinkali su jautiena, kiauliena ir vištiena Žingsnis 4
Paruoškite khinkali garais. Į mantovatoriaus dugną įpilkite vandens. Mantovatoriaus pakopas patepkite saulėgrąžų aliejumi. Išdėliokite khinkali, palikdami tarp jų maždaug 1 cm atstumą. Kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos