Publikavimo data: 2024-05-26
Khinkali su sultiniu
Manoma, kad pirmasis kinkinys atsirado Pasanauri kaime. Tačiau tikroji šio patiekalo kilmės istorija iki šiol išlieka paslaptis. Egzistuoja kelios legendos, kurių kiekviena yra savaip įdomi. Khinkali paprastai valgomas be padažo, nes viduje jau yra sultinio, dėl kurio patiekalas būna sultingas. Gruziniško skanėsto paruošimo technika nėra labai paprasta, tačiau, pasitelkus išsamias instrukcijas, ją galima greitai įvaldyti.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Persijokite miltus į dubenį. Vandenyje išmaišykite 0,5 šaukštelio druskos, kad visiškai ištirptų, tada supilkite vandenį į miltus. Ingredientus iš pradžių sumaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Minkykite tešlą apie 10 minučių. Tada suformuokite iš jos rutulį ir įdėkite į maišelį. Palikite jį pailsėti 20 minučių. Tada dar kartą išminkykite tešlą ir palikite ją 1 valandai pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Supjaustykite ėrieną, jautieną ir taukus gabaliukais. Tada pertrinkite juos per mėsmalę. Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną. Blenderiu susmulkinkite aštriąją papriką, česnaką, kalendrą ir petražoles, įmaišykite mišinį į faršą. Mišinį pabarstykite žiurke ir kalendra. Pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite. Į maltą mėsą įpilkite 0,5 puodelio vandens ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Išformuokite khinkali. Tešlą iškočiokite į "dešrą" ir padalykite į vienodas dalis. Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 2-3 mm storio plokščią duoną. Į plokštainio vidurį dėkite įdaro ir gerai susukite. Galite nupjauti uodegos viršų, kad geriau užsidarytų.
Žingsnis 4
Išvirkite khinkali. Į didelį puodą supilkite vandenį ir užvirinkite, pasūdykite. Į vandenį po vieną dėkite khinkali, kad nesuliptų. Virkite juos 10 minučių ant vidutinės ugnies. Paruoštus khinkali sudėkite į lėkštę.
Kategorijos