Publikavimo data: 2024-06-23
Kholodets su garstyčiomis
Per rusiškas šventes kolodetus įprasta patiekti su aštriais padažais: krienais, adžika arba garstyčiomis, kurie turėtų būti mažoje lėkštutėje arba puodelyje. Taip pat prieš patiekiant kolodetus galima papuošti krapų ir petražolių šakelėmis, pridėti virtų morkų, žalių žirnelių ir kietai virto kiaušinio, kurį reikia supjaustyti plonais apskritimais ir tiesiog uždėti lėkštėje ant viršaus. Taip šaltibarščiai gaunasi labai skanūs, apetitiški ir originalūs porcijomis.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite vištienos filė ir morkas į vandenį, užvirinkite, nugriebkite putas, suberkite druską, pipirus ir lauro lapą. Virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Iš sultinio išimkite filė ir morkas. Sultinį perkoškite, suberkite agarą, gerai išmaišykite ir virkite dar 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite cholodets. Vištienos filė smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite apskritimais. Į keksiukų formeles pirmiausia sudėkite žaliuosius žirnelius, tada vištieną ir morkas. Užpilkite sultiniu ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite garstyčias. Sumaišykite sausas garstyčias, actą, augalinį aliejų, druską ir cukrų. Gerai išmaišykite, kol ingredientai visiškai ištirps.
Kategorijos