Publikavimo data: 2024-05-01
Kiaulės ausys
Daugelyje šalių kiaulienos ausys laikomos delikatesu, naudojamu kulinariniuose receptuose. Kiaulienos ausys pasižymi ypatingu aromatu ir neįprastu skoniu. Jas galima įvairiai paruošti: marinuoti, rūkyti, gaminti salotas ir daugelį kitų patiekalų. Kiaulių ausų receptas namuose yra vienas populiariausių. Dėl ausyse esančių kremzlių užkandis yra skanus ir traškus. Dar vienas pliusas yra tai, kad patiekalai iš ausų yra gana ekonomiški.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulių ausis. Išmirkytas kiaulių ausis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Įdėkite lauro lapą. Užvirkite ir sumažinkite degiklį iki vidutinio stiprumo. Virkite apie 2 valandas.
Žingsnis 2
Supjaustykite kiaulių ausis. Išvirusias ausis nukelkite nuo ugnies ir leiskite joms atvėsti sultinyje. Tada išimkite jas iš puodo ir nusausinkite sietelyje. Supjaustykite jas plonais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įdėkite smulkinto česnako. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaulių ausis. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite ausis. Kepkite nuolat maišydami, kol paruduos, apie 7-10 minučių.
Kategorijos