Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulės galvos cholodets
Nepaisant to, kad daugelis šeimų mėgsta ir gerbia cholodets, ne visi jį gamina patys, mieliau renkasi parduotuvinį patiekalą. Tačiau ne paslaptis, kad namuose paruoštas maistas visada yra naudingesnis. Cholodets iš kiaulės galvos nėra pats lengviausias šio skanėsto variantas. Nepaisant to, žingsnis po žingsnio pateiktas receptas padės perprasti patiekalo subtilybes ir pagaminti jį skanų.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite visas galvos dalis į puodą. Užpilkite jas šaltu vandeniu, kad jo lygis būtų 5-6 cm virš turinio. Virkite ant stiprios ugnies, kol užvirs, būtinai nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį, sultinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, uždenkite ir virkite apie 3 valandas, kol mėsa išvirs.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos pagrindą šaltibarščiams. Iš sultinio išimkite išvirtą mėsą ir atskirkite ją nuo kaulų ir odos. Smulkiai supjaustykite ir į mėsą sudėkite smulkintą česnaką. Sudėkite mėsą į formeles.
Žingsnis 3
Mėsą užpilkite sultiniu ir atvėsinkite. Sultinį perkoškite ir sumaišykite su želatina. Kai mišinys taps vientisas, užpilkite jį ant mėsos, prireikus pasūdykite. Palikite patiekalą šaldytuve 2 valandoms.
Kategorijos