Publikavimo data: 2024-05-01
Kiaulienos ausys alui
Kiaulienos ausys su alumi yra labai populiarus užkandis daugelyje šalių. Traškios, aromatingos, sūrios ausys puikiai dera su šaltu, gaivinančiu gėrimu. Vadovaukitės šiuo receptu ir paruoškite kiaulienos ausis namuose, nesugaišdami daug pastangų, laiko ir finansų. Jos vienodai skanios ir šiltos, ir atšaldytos. Pagrindinis gaminimo sunkumas - išankstinis ausų apdorojimas.
Žingsnis 1
Marinuokite kiaulių ausis. Kiaulių ausis užpilkite sojų padažu, pagardinkite druska, pipirais ir kalendromis. Gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį dangčiu ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms. Per tą laiką porą kartų pamaišykite kiaulių ausis, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 2
Iškepkite kiaulės ausis. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir sudėkite ausis. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Supilkite pusę padažo, kuriame buvo marinuotos kiaulių ausys, ir kepkite dar 10-15 minučių. Per tą laiką iš keptuvės turėtų išgaruoti visas skystis, o ausys turėtų paruduoti iki rausvos spalvos.
Kategorijos