Publikavimo data: 2024-06-24
Kiaulienos blauzdelės su žirneliais
Cholodecas iš kiaulienos kojų yra populiarus unikalaus skonio patiekalas slavų virtuvėje. Šis patiekalas yra gana universalus, nes juo galima mėgautis ir žiemą, per Naujųjų metų šventes, ir vasarą, per karščius. Be to, šaltibarščiai yra tokie sotūs, kad juos galima naudoti ir kaip užkandį, ir kaip pagrindinį patiekalą. Beje, šiauriniuose ir šiaurės vakariniuose Rusijos regionuose šis patiekalas vadinamas želė, o pietuose ir pietryčiuose jis dažniau vadinamas kolodcais.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą ir daržoves šaltiems gabalams. Sudėkite kojas į puodą, užpilkite vandeniu (5 cm virš mėsos), pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 3 valandas. Tada sudėkite nesmulkintą svogūną ir morkas ir virkite dar 1,5 valandos. Tada sudėkite česnaką, pipirų žirnelius, lauro lapą, krapus, druską ir virkite dar 30 minučių. Išimkite mėsą ir morkas ir leiskite joms atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Išvalykite mėsą nuo odos, kaulų, riebalų pertekliaus ir smulkiai supjaustykite. Supjaustykite morkas. Sultinį perkoškite per sietelį. Į šaltibarščių formą sudėkite smulkiai supjaustytas kiaulės kojas, morkas, žirnelius, užpilkite mėsą sultiniu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos