Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos blauzdos cholodets
Rusijoje cholodets arba, kaip dar vadinama, želė buvo ruošiama turtinguose namuose kitą dieną po šventės. Mėsos likučiai buvo supjaustomi mažais gabalėliais ir verdami katile, o paskui dedami šaltai. Sušalęs sultinys buvo duodamas tarnams. Holodets iš kiaulienos kojų yra klasikinis šio patiekalo variantas. Kiauliena su kaulu leidžia nedėti želatinos, nes verdant sultinys sutirštėja dėl želė medžiagų. Žingsnis po žingsnio aprašytas receptas padės jums paruošti taisyklingą ir skanų šaltibarščius iš kiaulės kojų.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulieną. Išmirkytas kojas sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Vandeniui užvirus, sudėkite petražolės šaknį, svogūną, morką, lauro lapą, pipirus ir druską. Nuo sultinio nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 8 valandas, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kojų, o sultinys sutirštės ir taps panašus į drebučius.
Žingsnis 2
Apdorokite mėsą ir paruoškite sultinį. Virtą mėsą atskirkite nuo kaulų. Iš sultinio pašalinkite riebalus ir perkoškite jį per dvigubą marlę. Supilkite skystį ant mėsos, sudėkite sutrintą česnaką ir virkite dar 7 minutes.
Žingsnis 3
Palikite cholodets atvėsti, kol sutirštės. Supilkite sultinį ir mėsą į formeles arba dubenėlius ir 3-4 val. padėkite į vėsią vietą.
Kategorijos