Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos cholodets be želatinos
Daugelyje šalių cholodetai gaminami iš kiaulienos. Pavyzdžiui, Kinijoje šio patiekalo pavadinimas reiškia "stiklinė mėsa". Jis ruošiamas per didžiąsias šventes ir laikomas delikatesu, nors gaminamas iš to, kas Rusijoje laikoma atliekomis - kiaulienos odos, ausų ir vidurių. Kiaulienos šaltiena ruošiama be želatinos, nes būtent kiaulienoje yra daugiausia medžiagų, dėl kurių patiekalas tampa želė.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Į puodą sudėkite blauzdas, kumpelius ir mėsą. Užpilkite mėsą šaltu vandeniu, užvirinkite, nuimkite putas, sudėkite visas morkas, svogūnus ir česnakus ir virkite 5 valandas ant silpnos ugnies. Likus valandai iki virimo įdėkite lauro lapą, pipirų ir druskos.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite griežinėliais. Baigę virti, 30-40 minučių atvėsinkite sultinį su mėsa neuždengę viryklės dangčiu, tada išimkite mėsą ir leiskite jai dar labiau atvėsti. Po to pašalinkite visus kaulus, kremzles ir odą ir atskirkite mėsą į skaidulas.
Žingsnis 3
Mėsą paskirstykite į formeles ir palikite, kad sustingtų. Mėsą sudėkite į formeles, pripildydami jas iki pusės. Sultinį pertrinkite per sietelį ir marlę ir supilkite ant mėsos. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 10 valandų.
Kategorijos