Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos cholodets su želatina
Cholodecas yra visų mėgstamas patiekalas, kuris ruošiamas tiek per įprastus šeimos pietus, tiek per šventes, pavyzdžiui, Naujuosius metus ir Kalėdas. Jis ne tik skanus, bet ir labai naudingas: patiekale esanti želatina stiprina kaulus ir jungiamuosius audinius. Atrodo, kad kiaulienos šaltibarščių gaminimas su želatina yra labai sudėtingas. Iš tiesų, nepaisant to, kad šis procesas nėra greitas, šį patiekalą paruošti nėra taip sudėtinga. Šis receptas padės jums be didelio vargo pasigaminti gardų kiaulienos šaltibarščius su želatina.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulieną. Sudėkite kiaulieną į puodą, įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, jį išpilkite ir supilkite švarų filtruotą vandenį. Vėl užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą.
Žingsnis 2
Sultinį užpilkite daržovėmis ir prieskoniais. Į mėsą sudėkite morkas, svogūną, lauro lapą, druską ir pipirus. Virkite kiaulieną, kol ji taps minkšta, apie 2 valandas. Po to mėsą sudėkite į atskirą lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite sultinį ir želatiną įdarui. Želatiną supilkite į dubenį, užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite brinkti apie 15 minučių. Sultinį perkoškite, pašildykite, sudėkite želatiną ir išmaišykite. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps.
Žingsnis 4
Palikite šaltkrepšį nusistovėti. Atskirkite mėsą nuo kaulo, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais ir sudėkite į formą. Smulkiai supjaustykite česnaką, morkas supjaustykite apskritimais ir viską sudėkite prie mėsos. Viską užpilkite sultiniu ir 6-7 val. padėkite į šaldytuvą, kol sutirštės.
Kategorijos