Publikavimo data: 2024-06-23
Kiaulienos filė šaltas vanduo
Kad kolodetai būtų ypač skanūs, būtina naudoti ne tik riebius, bet ir liesus mėsos gabalėlius. Kolodėliai iš kiaulienos filė gaunami labai apetitiški ir skaidrūs, idealiai tinkantys bet kokiai šventei. Verdant sultinį rekomenduojama įdėti visą svogūną, morką ir petražolės šaknį. Daržovės suteikia patiekalui malonią auksinę spalvą ir nuostabų aromatą. Įvairūs prieskoniai ir prieskoninės žolelės padeda suteikti šaltibarščiams išskirtinio skonio ir aštrumo: lauro lapai, juodieji pipirai, česnakai ir gvazdikėliai.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Kiaulienos filė ir koją užpilkite vandeniu ir užvirkite ant didelės ugnies. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 1 minutę pakepinkite svogūnus, morkas ir saliero šaknį, sudėkite juos į puodą su mėsa. Virkite ant silpnos ugnies 5 valandas, pabaigoje įdėkite lauro lapą, druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Paruoškite cholodets. Išimkite mėsą iš sultinio, atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į formeles. Sultinį perkoškite, į jį įmaišykite smulkintą česnaką ir atsargiai užpilkite ant mėsos. Uždenkite formeles maistine plėvele ir 3 valandas palaikykite šaldytuve.
Kategorijos