Publikavimo data: 2024-05-20
Kiaulienos ir jautienos cholodets
Daugelyje šeimų kolodas laikomas pagrindiniu stalo patiekalu, todėl yra daugybė jo gaminimo variantų, nes kiekviena šeimininkė jį gamina pagal savo receptą. Labai naudingais ir maistingais laikomi šaltibarščiai iš kiaulienos ir jautienos, nes, kaip žinia, jautiena gerina regėjimą ir stiprina kraujagysles, o kiauliena - palaiko raumenų masę ir gerina darbingumą. Taigi šaltibarščiai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą šaltiems gabalams. Kiaulienos blauzdas sudėkite į didelį puodą ir užpilkite maždaug 3 litrais vandens. Pastatykite ant silpnos ugnies ir uždengę dangčiu virkite 5 valandas. Periodiškai nugriebkite nuo paviršiaus putas. Tada į puodą sudėkite jautieną ir palikite virti dar 3 valandas.
Žingsnis 2
Sultinį pagardinkite daržovėmis ir prieskoniais. Stambiai supjaustykite svogūną ir morkas. Sudėkite daržoves į puodą, įdėkite pipirų ir lauro lapą. Pasūdykite ir virkite dar 1 valandą. Tada perkelkite mėsą į atskirą indą ir palikite atvėsti. Sultinį perkoškite per sietelį arba marlę, atskirkite daržoves ir prieskonius.
Žingsnis 3
Paruoškite jautienos ir kiaulienos šaltibarščius. Atvėsusią kiaulieną ir jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite česnaką ir pridėkite prie mėsos. Išvirtas dalis sudėkite į formeles. Būsimą šaltibarščius užpilkite sultiniu ir nusiųskite į šaldytuvą 4 valandoms sukietėti.
Kategorijos