Kiaulienos ir vištienos kepenėlių terinas su šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kiaulienos ir vištienos kepenėlių terinas su šonine

Terinas - garsus prancūzų patiekalas iš mėsos, daržovių arba žuvies, kuris yra tarsi užkepėlės ir pašteto mišinys. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniams valgiams ir iškilmėms. Jis kuo puikiausiai parodo virėjo įgūdžius ir yra puikus užkandis, derinamas su beveik visais patiekalais ir gėrimais.
Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
286 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos ir vištienos kepenėlių terinas su šonine Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ir pakepinkite jį augaliniame aliejuje. Dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną, česnaką, druską, pipirus ir čiobrelius pagal skonį, suminkštintą sviestą, pistacijas, spanguoles, kiaušinį ir brendį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kiaulienos ir vištienos kepenėlių terinas su šonine Žingsnis 2
Ant formos dugno sudėkite persidengiančius šoninės griežinėlius. Ant viršaus tolygiai paskirstykite pusę maltos mėsos, po to - vištienos kepenėles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Kiaulienos ir vištienos kepenėlių terinas su šonine Žingsnis 3
Ant kepenėlių sudėkite likusią maltą mėsą ir uždenkite persidengiančiomis šoninės riekelėmis. Šį sluoksnį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite teriną 180 ℃ temperatūroje 75 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos