Publikavimo data: 2025-08-20
Kiaulienos ir vištienos kepenėlių terinas su šonine
Terinas - garsus prancūzų patiekalas iš mėsos, daržovių arba žuvies, kuris yra tarsi užkepėlės ir pašteto mišinys. Šis patiekalas puikiai tinka šventiniams valgiams ir iškilmėms. Jis kuo puikiausiai parodo virėjo įgūdžius ir yra puikus užkandis, derinamas su beveik visais patiekalais ir gėrimais.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ir pakepinkite jį augaliniame aliejuje. Dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną, česnaką, druską, pipirus ir čiobrelius pagal skonį, suminkštintą sviestą, pistacijas, spanguoles, kiaušinį ir brendį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant formos dugno sudėkite persidengiančius šoninės griežinėlius. Ant viršaus tolygiai paskirstykite pusę maltos mėsos, po to - vištienos kepenėles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Ant kepenėlių sudėkite likusią maltą mėsą ir uždenkite persidengiančiomis šoninės riekelėmis. Šį sluoksnį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite teriną 180 ℃ temperatūroje 75 minutes.
Kategorijos