Publikavimo data: 2024-03-29
Kiaulienos kepsnys su sūriu
Vienas iš populiariausių, skaniausių ir sultingiausių patiekalų - kiaulienos kepsnys su sūriu. Šis receptas pas mus atkeliavo iš Anglijos ir JAV, tačiau jis buvo išrastas senovės Romoje. Didelius mėsos gabalus kepdavo kunigai ir naudodavo aukoms. Vėliau patiekalas išgarsėjo Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Žodis "Steak" pas mus atkeliavo iš anglų kalbos ir verčiamas kaip "gabalas". Didelis ir sotus visų mėgstamos mėsos gabalas! Amerikoje klasikinis kepsnys laikomas nacionaliniu patiekalu. Daugelį kepsnių pavadinimų žinome Naujojo pasaulio dėka.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Sutrinkite 2 česnako skilteles.
Žingsnis 3
Į gerai įkaitintą keptuvę, pateptą alyvuogių aliejumi, suberkite česnaką ir pakepinkite.
Žingsnis 4
Išimkite kepintus česnakus. Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite po 1,5-2 minutes.
Žingsnis 5
Apverskite kepsnį į kitą pusę ir kepkite dar 1,5-2 minutes. Kepsnys neturi būti sausas, neperkepkite jo. Taip pat kepkite kepsnį ant grotelių po 10 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 6
Paimkite kepimo skardą ir ant viršaus uždėkite foliją. Ant jos sudėkite iškeptą kepsnį, pabarstykite čiobreliais ir rozmarinais pagal skonį. Laikykite kepsnį orkaitėje, kol jis iškeps iki norimo kepsnio: "rare" - 4 minutės, "medium rare" - 5 minutės, "medium" - 6 minutės, "well done" - 8 minutės.
Žingsnis 7
Išimkite mėsą iš orkaitės. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite atgal į orkaitę dar 3 minutėms.
Žingsnis 8
Ištraukite kepsnį ir leiskite jam pailsėti 2-3 minutes. Prieš patiekdami jį pasūdykite. Kiaulienos kepsnys su sūriu paruoštas.
Kategorijos