Kiaulienos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos kepsnys receptas

Manoma, kad kepsnių istorija siekia senovės Romą: jau tada kunigai ant grotelių kepdavo didelius mėsos gabalus. Pagal kitą versiją, amerikiečiai išrado, kaip iškepti tobulą kepsnį. Norint keptuvėje paruošti skanų ir sultingą kiaulienos sprandinės kepsnį, reikia trijų ingredientų: tinkamo marinato, tinkamos mėsos ir kepsninės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
388 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
38 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos kepsnys receptas Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 3 cm storio griežinėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Kiaulienos kepsnys receptas Žingsnis 2
Kepsnius iš abiejų pusių gerai ištepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, itališkomis žolelėmis ir sudėkite į lėkštę. Uždenkite lėkštę maistine plėvele ir palikite mėsą 10 minučių marinuotis.

Žingsnis 3

Kiaulienos kepsnys receptas Žingsnis 3
Įkaitinkite grilio keptuvę ir kepkite kepsnius ant didelės ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Tada sumažinkite kaitrą ir kepkite kepsnius dar po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Kepdami nespauskite mėsos prie keptuvės, nes taip išsiskirs daug sulčių ir mėsa taps sausa.

Žingsnis 4

Kiaulienos kepsnys receptas Žingsnis 4
Suvyniokite mėsą į foliją ir 10 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.Karštus kepsnius patiekite su mėgstamu garnyru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos