Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos kepsnys receptas
Manoma, kad kepsnių istorija siekia senovės Romą: jau tada kunigai ant grotelių kepdavo didelius mėsos gabalus. Pagal kitą versiją, amerikiečiai išrado, kaip iškepti tobulą kepsnį. Norint keptuvėje paruošti skanų ir sultingą kiaulienos sprandinės kepsnį, reikia trijų ingredientų: tinkamo marinato, tinkamos mėsos ir kepsninės.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 3 cm storio griežinėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Kepsnius iš abiejų pusių gerai ištepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, itališkomis žolelėmis ir sudėkite į lėkštę. Uždenkite lėkštę maistine plėvele ir palikite mėsą 10 minučių marinuotis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite grilio keptuvę ir kepkite kepsnius ant didelės ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Tada sumažinkite kaitrą ir kepkite kepsnius dar po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Kepdami nespauskite mėsos prie keptuvės, nes taip išsiskirs daug sulčių ir mėsa taps sausa.
Žingsnis 4
Suvyniokite mėsą į foliją ir 10 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.Karštus kepsnius patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos