Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina

Tai sotus patiekalas iš tiršto kiaulienos arba jautienos sultinio su mėsos gabalėliais, daržovėmis ir žolelėmis. Toks patiekalas yra populiarus šaltasis užkandis nuo XVI a. Pats Petras I, kurio stalas buvo labai įvairus, vakarienę mėgo pradėti želė su raugintais agurkais ir raugintais kopūstais. Nors tais laikais želė buvo laikoma paprastu maistu, caras ją labiau mėgo. Šiais laikais receptų yra labai įvairių, Mūsų receptas palengvina paruošimo būdą ir leidžia išgauti tirštą ir skaidrią želė.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
260 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, į jį sudėkite mėsą. Taip bus mažiau putų. Druskos ir pipirų pagal skonį.

Žingsnis 2

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 3

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina Žingsnis 3
Išimkite mėsą iš kaulo ir supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 4

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina Žingsnis 4
Sultinį perkoškite per sietelį arba marlę. Įpilkite reikiamą kiekį želatinos. Išmaišykite ir leiskite želatinai šiek tiek išbrinkti.

Žingsnis 5

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į gražų indą. Supilkite paruoštą sultinį.

Žingsnis 6

Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina Žingsnis 6
Mėsą sudėkite į skaidrų indą ir pridėkite šviežių prieskoninių žolelių. Tada patiekdami šaltibarščius galite palikti formoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos