Publikavimo data: 2024-06-12
Kiaulienos kholodets su kaulu ir želatina
Tai sotus patiekalas iš tiršto kiaulienos arba jautienos sultinio su mėsos gabalėliais, daržovėmis ir žolelėmis. Toks patiekalas yra populiarus šaltasis užkandis nuo XVI a. Pats Petras I, kurio stalas buvo labai įvairus, vakarienę mėgo pradėti želė su raugintais agurkais ir raugintais kopūstais. Nors tais laikais želė buvo laikoma paprastu maistu, caras ją labiau mėgo. Šiais laikais receptų yra labai įvairių, Mūsų receptas palengvina paruošimo būdą ir leidžia išgauti tirštą ir skaidrią želė.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, į jį sudėkite mėsą. Taip bus mažiau putų. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Išimkite mėsą iš kaulo ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 4
Sultinį perkoškite per sietelį arba marlę. Įpilkite reikiamą kiekį želatinos. Išmaišykite ir leiskite želatinai šiek tiek išbrinkti.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į gražų indą. Supilkite paruoštą sultinį.
Žingsnis 6
Mėsą sudėkite į skaidrų indą ir pridėkite šviežių prieskoninių žolelių. Tada patiekdami šaltibarščius galite palikti formoje.
Kategorijos