Kiaulienos lulia kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kiaulienos lulia kebabas

Tikras ir skanus lulia kebabas gaminamas iš ėrienos. Tačiau tai nereiškia, kad negalima naudoti kitos mėsos. Žingsnis po žingsnio lulia kebabo iš kiaulienos ant grotelių receptui tinka kumpis, mėsa su plonu riebalų sluoksniu, sultinga ir riebi nugarinė arba mentės. Mėsa smulkiai supjaustoma, tada maltinukai sumaišomi ir pamušami. Nuo to priklauso galutinis maltinukų klampumas, jis būtinas, kad kepant mėsa nenukristų nuo iešmo.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos lulia kebabas Žingsnis 1
Susmulkinkite maltą kiaulieną. Paruoškite dubenį su karštu vandeniu ir į jį 2 minutėms panardinkite peilius. Tai neleis mėsai prilipti. Tada smulkiai supjaustykite mėsą visu peilio ašmenų ilgiu. Taip darykite, kad riebalai tolygiai pasiskirstytų visame tūryje. Kartkartėmis mėsą apverskite, kad apatiniai sluoksniai būtų viršuje. Peilio kraštu apverskite maltinį, kad supjaustytumėte mėsą išilgai ir skersai skaidulų.

Žingsnis 2

Kiaulienos lulia kebabas Žingsnis 2
Mėsą derinkite su kitais produktais. Į maltą mėsą sudėkite lašinius, svogūnus, česnakus ir smulkiai supjaustytas žoleles, įberkite druskos ir pipirų. Tada 10 minučių kruopščiai maišykite mėsą, kelis kartus paplakite. Rankomis paimkite šiek tiek maltos mėsos ir, išspausdami iš jos vandenį, stipriai įmeskite į dubenį arba ant pjaustymo lentelės. Šiam procesui skirkite dar 10 minučių. Tai būtina, kad kebabas išlaikytų formą. Tuomet įdėkite maltą mėsą atvėsti į šaldytuvą bent 2 valandoms.

Žingsnis 3

Kiaulienos lulia kebabas Žingsnis 3
Suformuokite kebabus. Pamirkykite delnus vandenyje, kad mėsa nepriliptų. Paimkite 120-150 g maltos mėsos ir pradėkite formuoti kotletus, greitai juos mušdami tarp delnų. Jis turi būti lygus ir elastingas, tada kebabas laikysis tvirčiau. Gautą kotletą suverkite ant iešmo ir atsargiai išlyginkite mėsą ant ašmenų, leisdamiesi žemyn. Jos viduje neturėtų būti tuštumų.

Žingsnis 4

Paruoškite naminį lulia kebabą. Kepkite kiaulienos lulia kebabą ant labai karštų anglių, retkarčiais apversdami, 5-10 minučių - kol taps auksinės spalvos. Kepimo metu stebėkite, kad nepasirodytų liepsna. Paruošimą galite patikrinti pradūrę lulia kebabą dantų krapštuku. Jei išsiskiria skaidrios sultys, patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos