Publikavimo data: 2024-06-08
Kiaulienos mėsos suflė
Švelnus, sultingas ir skanus mėsos suflė laikomas dietiniu patiekalu, kuris taip pat yra labai sveikas, ypač vaikams. Suflė ruošti pasirenkama liesa mėsa ir kepama orkaitėje. Tokiam patiekalui kepti galima naudoti formą ir foliją. Jei norite, į maltą mėsą galite įdėti daržovių ir žolelių. Jos praturtina šį patiekalą mineralų ir vitaminų porcija.
Žingsnis 1
Paimkite 2 kiaušinius ir atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į anksčiau paruoštą maltą mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Tada į maltą mėsą įmaišykite piene ištirpintą krakmolą. Viską plakite mikseriu, nes rankomis gero rezultato nepasieksite, apie 1,5-2 minutes, kol susidarys vientisa masė. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki purių putų.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą supilkite išplaktas putas ir išmaišykite. Į atskirą dubenį įpilkite porą šaukštų majonezo, grietinės ir kiaušinį, gerai išmaišykite. Ištepkite formą sviestu ir pabarstykite maltais džiūvėsėliais.
Žingsnis 4
Perkelkite paruoštą faršą į formą, ant viršaus supilkite paruoštą grietinės, majonezo ir kiaušinio mišinį. Ištepkite visą formą, pabarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite kepti į orkaitę maždaug 35 min.
Kategorijos