Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnus suflė su menkės kepenėlėmis
Švelnus ir sveikas menkės kepenėlių patiekalas tinka tiek šventinei, tiek įprastai vakarienei ar pietums. Patiekalas labai skanus ir sotus. Jei šaldytuve jau turite bulvių košės, jau beveik viskas paruošta.
Žingsnis 1
Į virtas bulves, kol jos dar karštos, įdėkite sviesto ir sutrinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į bulvių košę supilkite pieną, sudėkite menkės kepenėles ir viską išplakite iki vientisos masės. Atskirai suplakite baltymus, į juos įberdami šiek tiek druskos, iki putų konsistencijos. Baltymų putas sumaišykite su bulvių ir menkių kepenėlių mišiniu ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo formas patepkite aliejumi ir supilkite į jas paruoštą masę. Kepkite suflė 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min.
Kategorijos