Švelnus suflė su menkės kepenėlėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Švelnus suflė su menkės kepenėlėmis

Švelnus ir sveikas menkės kepenėlių patiekalas tinka tiek šventinei, tiek įprastai vakarienei ar pietums. Patiekalas labai skanus ir sotus. Jei šaldytuve jau turite bulvių košės, jau beveik viskas paruošta.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus suflė su menkės kepenėlėmis Žingsnis 1
Į virtas bulves, kol jos dar karštos, įdėkite sviesto ir sutrinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į bulvių košę supilkite pieną, sudėkite menkės kepenėles ir viską išplakite iki vientisos masės. Atskirai suplakite baltymus, į juos įberdami šiek tiek druskos, iki putų konsistencijos. Baltymų putas sumaišykite su bulvių ir menkių kepenėlių mišiniu ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Švelnus suflė su menkės kepenėlėmis Žingsnis 2
Kepimo formas patepkite aliejumi ir supilkite į jas paruoštą masę. Kepkite suflė 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, morkų sezonas, česnakų sezonas, suflė, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga

Kategorijos