Publikavimo data: 2024-06-23
Kiaulienos nugarinės cholodets
Kiaulienos kumpio dalis yra nugarinė arba blauzda. Ją daugiausia sudaro jungiamasis audinys ir raumenys, todėl ji tinka ne visiems patiekalams. Nepaisant to, Vokietijoje ir Čekijoje patiekalai iš nugarinės yra ypač mėgstami. Viskas dėl to, kad nugarinės mėsa turi ryškius riebalų sluoksnius. Tinkamai, nors ir ilgai, termiškai apdorojus, patiekalai iš nugarinės būna nuostabiai minkšti ir aromatingi, o dėl didelio želmenų kiekio sąnariuose kiaulienos nugarinė idealiai tinka šaltiems gabalams gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į puodą įdėkite kastuvą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Nusunkite vandenį. Užpilkite mėsą šviežiu vandeniu, sudėkite svogūnus, morkas, 5-6 skilteles česnako. Pastatykite ant ugnies. Nuo sultinio nugriebkite susidariusias putas. Užvirus kiek įmanoma sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 3 valandas. Po to įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Mėsą virkite dar 1 valandą ant silpnos ugnies. Išimkite mėsą ir daržoves, sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Atvėsusią mėsą atskirkite nuo kaulo ir supjaustykite gabalėliais. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Mėsą sudėkite į tinkamo indo dugną. Ant viršaus paskleiskite morkas ir sudėkite smulkintą česnaką. Viską užpilkite atvėsintu sultiniu ir ant viršaus užberkite petražolių šakelę. Padėkite indus 3 valandoms į šaltą vietą. Prieš patiekdami pašalinkite susidariusį baltųjų riebalų sluoksnį.
Kategorijos