Kiaulienos nugarinės cholodets pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kiaulienos nugarinės cholodets

Kiaulienos kumpio dalis yra nugarinė arba blauzda. Ją daugiausia sudaro jungiamasis audinys ir raumenys, todėl ji tinka ne visiems patiekalams. Nepaisant to, Vokietijoje ir Čekijoje patiekalai iš nugarinės yra ypač mėgstami. Viskas dėl to, kad nugarinės mėsa turi ryškius riebalų sluoksnius. Tinkamai, nors ir ilgai, termiškai apdorojus, patiekalai iš nugarinės būna nuostabiai minkšti ir aromatingi, o dėl didelio želmenų kiekio sąnariuose kiaulienos nugarinė idealiai tinka šaltiems gabalams gaminti.
Gaminimo laikas
480 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
256 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos nugarinės cholodets Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į puodą įdėkite kastuvą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Nusunkite vandenį. Užpilkite mėsą šviežiu vandeniu, sudėkite svogūnus, morkas, 5-6 skilteles česnako. Pastatykite ant ugnies. Nuo sultinio nugriebkite susidariusias putas. Užvirus kiek įmanoma sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 3 valandas. Po to įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Mėsą virkite dar 1 valandą ant silpnos ugnies. Išimkite mėsą ir daržoves, sultinį perkoškite.

Žingsnis 2

Kiaulienos nugarinės cholodets Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Atvėsusią mėsą atskirkite nuo kaulo ir supjaustykite gabalėliais. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Mėsą sudėkite į tinkamo indo dugną. Ant viršaus paskleiskite morkas ir sudėkite smulkintą česnaką. Viską užpilkite atvėsintu sultiniu ir ant viršaus užberkite petražolių šakelę. Padėkite indus 3 valandoms į šaltą vietą. Prieš patiekdami pašalinkite susidariusį baltųjų riebalų sluoksnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos