Publikavimo data: 2025-08-18
Kiaulienos nugarinės terinas
Kadangi kiaulienos kumpiai turi daug venų ir beveik neturi mėsos, jie dažniausiai naudojami ruošiant užpiltinę arba šaltibarščius. Dažnai kumpiai taip pat verdami su įvairiais prieskoniais, rūkomi arba ruošiami mėsos vyniotiniai. Šios mėsos dalies naudingumas priklauso nuo to, ar joje yra želė medžiagų. Patiekaluose, paruoštuose kiaulienos nugarinės pagrindu, bus labai daug kolageno, B grupės vitaminų ir glicino, kurie teigiamai veikia žmogaus organizmą.
Žingsnis 1
Įdėkite kumpį į puodą su vandeniu. Įdėkite lauro lapų, pipirų ir druskos. Dėkite ant ugnies, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 3 valandas. Likus pusvalandžiui iki gaminimo pabaigos sudėkite vištienos krūtinėlę. Kai mėsa bus paruošta, ją išimkite ir atvėsinkite. Tada suplėšykite ją nedidelėmis juostelėmis.
Žingsnis 2
Tinkamą kepimo formą išklokite maistine plėvele. Paskirstykite patiekalą tokiais sluoksniais: blauzda, krūtinėlė, grybai, agurkai, krūtinėlė, blauzda. Į želatinos mišinį įpilkite sultinio ir gautu mišiniu užpilkite visus ingredientus. Padėkite teriną valandai į šaldytuvą.
Kategorijos