Publikavimo data: 2025-08-17
Kiaulienos nugarinės terinas su česnakais
Terinas - ne visai įprastas, bet skanus ir gana paprastas patiekalas. Pas mus jis atkeliavo iš Prancūzijos, kur tradiciškai gaminamas iš mėsos arba žuvies ir sezoninių daržovių. Mūsų šeimininkės, gamindamos teriną, paprastai pirmenybę teikia kiaulienai. Mūsų kiaulienos sprandinės terinos receptas yra tikrai skanus, sveikas ir sotus patiekalas. Ir jį nesunku paruošti, o tai labai svarbu šiuolaikinėms šeimininkėms.
Žingsnis 1
Gerai nuvalykite paruoštus kankorėžius, jų paviršius turi būti šviesios spalvos. Perpjaukite sausgysles. Sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Nuo paviršiaus nuplaukite putas skepetėle. Išjunkite dujas, uždenkite ir virkite dvi valandas, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų.
Žingsnis 2
Atvėsinkite sultinį ir šaukštu nuplaukite riebalus nuo paviršiaus. Sultinį perkoškite per sietelį. Į perkoštą sultinį suberkite česnaką ir druską, užvirinkite ir palikite pastovėti. Atskirkite mėsą nuo kaulų.
Žingsnis 3
Paruoštą formą uždenkite maistine plėvele. Dėkite sluoksnį kiaulienos odos, tada riebalų, o paskutinį sluoksnį - mėsos gabalėlių. Į karštą sultinį sudėkite išmirkytą želatiną, gerai išmaišykite ir supilkite į formą taip, kad ji visiškai padengtų mėsą. Uždenkite formą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos