Kiaulienos nugarinės terinas su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kiaulienos nugarinės terinas su česnakais

Terinas - ne visai įprastas, bet skanus ir gana paprastas patiekalas. Pas mus jis atkeliavo iš Prancūzijos, kur tradiciškai gaminamas iš mėsos arba žuvies ir sezoninių daržovių. Mūsų šeimininkės, gamindamos teriną, paprastai pirmenybę teikia kiaulienai. Mūsų kiaulienos sprandinės terinos receptas yra tikrai skanus, sveikas ir sotus patiekalas. Ir jį nesunku paruošti, o tai labai svarbu šiuolaikinėms šeimininkėms.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
292 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
23 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos nugarinės terinas su česnakais Žingsnis 1
Gerai nuvalykite paruoštus kankorėžius, jų paviršius turi būti šviesios spalvos. Perpjaukite sausgysles. Sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Nuo paviršiaus nuplaukite putas skepetėle. Išjunkite dujas, uždenkite ir virkite dvi valandas, kol mėsa pradės atsiskirti nuo kaulų.

Žingsnis 2

Kiaulienos nugarinės terinas su česnakais Žingsnis 2
Atvėsinkite sultinį ir šaukštu nuplaukite riebalus nuo paviršiaus. Sultinį perkoškite per sietelį. Į perkoštą sultinį suberkite česnaką ir druską, užvirinkite ir palikite pastovėti. Atskirkite mėsą nuo kaulų.

Žingsnis 3

Kiaulienos nugarinės terinas su česnakais Žingsnis 3
Paruoštą formą uždenkite maistine plėvele. Dėkite sluoksnį kiaulienos odos, tada riebalų, o paskutinį sluoksnį - mėsos gabalėlių. Į karštą sultinį sudėkite išmirkytą želatiną, gerai išmaišykite ir supilkite į formą taip, kad ji visiškai padengtų mėsą. Uždenkite formą maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos