Kiaulienos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Kiaulienos plovas

Skanus plovas su kiauliena nėra tradicinis rytų tautų patiekalas. Pilavo su kiauliena receptas yra klasikinio plovo su aviena variacija. Europos valstybėse pirmenybė teikiama kiaulienos ir paukštienos plovui. Kaip paruošti tinkamą plovą iš kiaulienos? Žingsnis po žingsnio! Norint paruošti skanų naminį plovą iš kiaulienos, geriausia rinktis krūtininę, nugarinę arba mentę. Jį virti reikės ilgai, tačiau patiekalas bus sultingas ir minkštas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos plovas Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų iki lengvo dūmo ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (paprastai kiekvienam produktui kepti reikia 7-10 minučių). Apkeptus produktus sumaišykite ir suberkite prieskonius. Išmaišykite ir troškinkite 3-5 minutes.

Žingsnis 2

Kiaulienos plovas Žingsnis 2
Pasigaminkite naminį plovą iš kiaulienos. Į beveik paruoštą žirvaką suberkite iš anksto nuplautus ryžius. Jokiu būdu nemaišykite jų su mėsa ir daržovėmis. Į būsimo plovo vidurį įdėkite česnako galvutę. Užpilkite vandeniu ir virkite 10-15 minučių, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 3

Kiaulienos plovas Žingsnis 3
Kiaulienos plovą pasūdykite. Kai vanduo išgaruos, sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies. Šaukštu į plovą padarykite keletą duobučių. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos