Publikavimo data: 2024-06-24
Kiaulienos plovas ir garuose virti ryžiai
Tikriausiai yra tūkstančiai plovo receptų. Tik mūsų šeimoje mama, teta ir močiutė jį gamina trimis skirtingais būdais. Pasidalysiu savąja.
Žingsnis 1
Uždekite keptuvę ant ugnies. Mėsą supjaustykite griežinėliais. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies. Pirmiausia palaukite, kol išgaruos sultys, tada įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir kepkite, kol apskrus.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, supjaustykite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais, morkas - gabalėliais.
Žingsnis 3
Į paruoštą mėsą sudėkite daržoves, svogūnus pakepinkite, kol taps auksiniai, morkas - kol suminkštės.
Žingsnis 4
Pabaigoje įberkite druskos (truputį daugiau, nes ryžiai jos šiek tiek sugers), juodųjų pipirų pagal skonį ir mėgstamų plovo prieskonių.
Žingsnis 5
Tada įdėkite puodelį garuose virtų ryžių.
Žingsnis 6
Tolygiai paskleiskite ryžius ant mėsos paviršiaus ir įdėkite česnaką, kad mėsa būtų kvapni.
Žingsnis 7
Užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų ryžius. Uždenkite dangčiu. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite apie 20 minučių.
Kategorijos