Publikavimo data: 2024-06-24
Kiaulienos šaltibarščiai su daržovėmis
Dažniausiai šaltibarščiai gaminami iš kiaulienos. Kad jis būtų tirštas ir skanus, svarbu pasirinkti kokybišką mėsą. Kiaulienos dalys viena nuo kitos skiriasi minkštumu ir riebalų sluoksnių buvimu. Šaltienai gaminti naudokite kiaulienos mentę - priekinės kojos viršutinę dalį. Sultiniui imkite kiaulienos nugarinę ir kojas. Kiaulienos blauzdose yra daug geliančių medžiagų, todėl jos būtinos šaltibarščiams gaminti.
Žingsnis 1
Išvirkite cholodets. Sudėkite mėsos dalis į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą. Virkite nugriebdami putas 6 valandas. Likus 1,5 valandos iki mėsos virimo pabaigos, sudėkite morkas, svogūnus, česnakus, druską ir pipirus. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite mėsą bei daržoves iš sultinio. Morkas supjaustykite apvaliais griežinėliais, o mėsą - skaidulomis.
Žingsnis 2
Palikite cholodets sustingti. Iš pradžių sultinį perkoškite per sietelį, paskui per sūrmaišį. Iš pradžių sudėkite morkas, tada mėsą ir supilkite sultinį į šaltibarščių formą. Dėkite šaltibarščius į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.
Kategorijos