Kiaulienos šaltibarščiai su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Kiaulienos šaltibarščiai su daržovėmis

Dažniausiai šaltibarščiai gaminami iš kiaulienos. Kad jis būtų tirštas ir skanus, svarbu pasirinkti kokybišką mėsą. Kiaulienos dalys viena nuo kitos skiriasi minkštumu ir riebalų sluoksnių buvimu. Šaltienai gaminti naudokite kiaulienos mentę - priekinės kojos viršutinę dalį. Sultiniui imkite kiaulienos nugarinę ir kojas. Kiaulienos blauzdose yra daug geliančių medžiagų, todėl jos būtinos šaltibarščiams gaminti.
Gaminimo laikas
735 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos šaltibarščiai su daržovėmis Žingsnis 1
Išvirkite cholodets. Sudėkite mėsos dalis į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą. Virkite nugriebdami putas 6 valandas. Likus 1,5 valandos iki mėsos virimo pabaigos, sudėkite morkas, svogūnus, česnakus, druską ir pipirus. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite mėsą bei daržoves iš sultinio. Morkas supjaustykite apvaliais griežinėliais, o mėsą - skaidulomis.

Žingsnis 2

Kiaulienos šaltibarščiai su daržovėmis Žingsnis 2
Palikite cholodets sustingti. Iš pradžių sultinį perkoškite per sietelį, paskui per sūrmaišį. Iš pradžių sudėkite morkas, tada mėsą ir supilkite sultinį į šaltibarščių formą. Dėkite šaltibarščius į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos