Publikavimo data: 2024-09-17
Kiaušiniais ir svogūnais įdaryti kalmarai
Kiaušiniais ir svogūnais įdaryti kalmarai - tai šventinės vakarienės idėja. Paimkite nedidelių kalmarų skerdenas, jas patogiau įdaryti. Svogūnams tinka bet kokios rūšies svogūnai - ropiniai, baltieji, raudonieji, porai ar askaloniniai česnakai. Kiaušinius galima naudoti ir vištų, ir putpelių. Pastarųjų reikės bent tris kartus daugiau. Kad įdaras būtų maistingesnis, galima įdėti bet kokios jūros žuvies, pavyzdžiui, ešerių. Žuvį galima kepti orkaitėje arba troškinti su daržovėmis.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite žuvimis. Įkaitinkite keptuvę, apšlakstykite ją aliejumi ir 3-5 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite jūros ešerio gabalėlius ir kepkite, kol žuvis iškeps, atsargiai maišydami, kad gabalėliai išliktų sveiki.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į keptuvę su žuvimi ir svogūnais įpilkite majonezo, įmuškite 1 kiaušinį, išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos. Kai kiaušinis bus paruoštas, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytus kalmarus. Kalmarų skerdenas laisvai įdarykite faršu. Kiaušinius išplakite su druska, mišinį padalykite į dvi dalis. Įkaitinkite keptuvę, apšlakstykite aliejumi, supilkite pusę kiaušinių mišinio ir į vidurį įdėkite kalmarų skerdeną. Kai kiaušinis iškeps, perkelkite kalmarą į karščiui atsparią formą, kiaušiniu į viršų. Tą patį padarykite su antruoju kalmaru. Dėkite formą į įkaitintą orkaitę 5-8 minutėms.
Kategorijos