Publikavimo data: 2024-06-15
Kiaušinienė su bulvėmis sūrio padaže
Daugelį metų kiaušinienė buvo laikoma labiausiai paplitusiu pusryčių patiekalu visame pasaulyje. Ir pagrįstai: šis patiekalas yra sveikas ir sotus. Be to, jis greitai paruošiamas, o tai taip pat svarbu. Yra daugybė kiaušinienės receptų. Įvairiose šalyse į receptą dedama tradicinių nacionalinės virtuvės produktų. Dėl to išgaunamas naujas šio populiaraus patiekalo skonis.
Žingsnis 1
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio (iki trijų centimetrų) kubeliais. Sudėkite jas į dubenį, įberkite druskos, pipirų ir majonezo. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir sudėkite bulves. Uždenkite formą folija ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Kiaušinius suplakite su plaktuvu ir druska. Kai bulvės bus pusiau išvirtos, supilkite į jas kiaušinius ir stambiai tarkuotą sūrį. Vėl uždenkite folija ir siųskite į orkaitę, kol bulvės visiškai iškeps.
Kategorijos