Publikavimo data: 2024-04-28
Kiaušinis maišelyje
Prancūzų kalba šis patiekalas vadinamas oeufs pochés, o tai pažodžiui reiškia "verdančiu vandeniu apipilti kiaušiniai". Kiaušinis "poached" primena virtą kiaušinį su glazūra: viduje esantis trynys lieka vientisas ir skystas, o baltymas sustingsta karštame vandenyje ir padengia "įdarą". Išbandykite šį neįprastą ir labai patogų tokio kiaušinio paruošimo būdą.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ar kitą gilų indą. Į jį įdėkite išskleistą celofaninį maišelį.
Žingsnis 2
Patepkite jį trupučiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Į jį įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 4
Kiaušinį sandariai suvyniokite į maišelį, kad neišbėgtų trynys. Užriškite jį.
Žingsnis 5
Užvirinkite vandenį ir į vos burbuliuojantį skystį įmeskite kiaušinį. Virkite 3 minutes.
Žingsnis 6
Išimkite maišelį su virtu kiaušiniu. Padarykite įpjovą ir išimkite virtą kiaušinį.
Kategorijos