Publikavimo data: 2024-04-09
Kiaušinis vandenyje
Kiaušinis yra garsiausias prancūzų virtuvės patiekalas. Tai virtas vištos kiaušinis su švelniu baltymu, o viduje lieka skystas trynys. Išskirtinis šio patiekalo bruožas - vištų kiaušiniai ruošiami be lukštų. Tam reikės tik vištos kiaušinio, vandens ir šiek tiek acto. Patiekite gražiai iškeptą kiaušinį! Papuoškite patiekalą aisbergo salotomis ir šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, pomidorais! Troškintas kiaušinis puikiai tinka lengviems ir gardiems pusryčiams!
Žingsnis 1
Atsargiai, nemaišydami kiaušinio baltymo ir trynio, įmuškite kiaušinį į nedidelį dubenėlį.
Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį. Kai vanduo užvirs, supilkite actą. Maišykite vandenį, kol susidarys nedidelis piltuvėlis. Į piltuvėlio vidurį įmuškite vištos kiaušinį.
Žingsnis 3
Kiaušinį virkite 3-4 minutes.
Kategorijos