Kiaušinių koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Kiaušinių koldūnai

Kiaušinių koldūnai - sotus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums. Jei naudosite paruoštus koldūnus, o ne gaminsite juos patys, gaminimo procesas užtruks labai trumpai. Skysčio kiekį padaže reguliuokite pagal savo skonį: įpilkite pieno arba, atvirkščiai, jo kiekį sumažinkite. Įberkite įvairių žolelių, jos pagardins patiekalą, o grietinė padarys jį švelnesnį.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
194 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaušinių koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, pieną, druską ir išmaišykite. Minkykite tešlą 4-5 minutes, uždenkite maišeliu arba maistine plėvele. Palikite 20 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Kiaušinių koldūnai Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite maltinukus. Jautieną supjaustykite griežinėliais, sumalkite mėsmale ir sudėkite į dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kiaušinių koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio, koldūnų keptuvės skersmens. Vieną lakštą dėkite ant koldūnų lėkštės. Į ertmes įdėkite maltos mėsos. Uždenkite antru tešlos lakštu. Atsargiai iškočiokite kočėlu, kad forma atskirtų koldūnus. Apverskite formą taip, kad koldūnai iš jos iškristų. Apvoliokite juos miltuose.

Žingsnis 4

Kiaušinių koldūnai Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, grietinę, druską ir pipirus. Susmulkinkite žoleles, sudėkite į patiekalą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Kiaušinių koldūnai Žingsnis 5
Iškepkite koldūnus. Sudėkite koldūnus į kepimo indą arba puodą. Užpilkite kiaušinių mišiniu. Įdėkite formą į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos