Publikavimo data: 2024-03-29
Kiaušinių koldūnai
Kiaušinių koldūnai - sotus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums. Jei naudosite paruoštus koldūnus, o ne gaminsite juos patys, gaminimo procesas užtruks labai trumpai. Skysčio kiekį padaže reguliuokite pagal savo skonį: įpilkite pieno arba, atvirkščiai, jo kiekį sumažinkite. Įberkite įvairių žolelių, jos pagardins patiekalą, o grietinė padarys jį švelnesnį.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, pieną, druską ir išmaišykite. Minkykite tešlą 4-5 minutes, uždenkite maišeliu arba maistine plėvele. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite maltinukus. Jautieną supjaustykite griežinėliais, sumalkite mėsmale ir sudėkite į dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio, koldūnų keptuvės skersmens. Vieną lakštą dėkite ant koldūnų lėkštės. Į ertmes įdėkite maltos mėsos. Uždenkite antru tešlos lakštu. Atsargiai iškočiokite kočėlu, kad forma atskirtų koldūnus. Apverskite formą taip, kad koldūnai iš jos iškristų. Apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, grietinę, druską ir pipirus. Susmulkinkite žoleles, sudėkite į patiekalą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iškepkite koldūnus. Sudėkite koldūnus į kepimo indą arba puodą. Užpilkite kiaušinių mišiniu. Įdėkite formą į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių.
Kategorijos