Kiaušinių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kiaušinių košė

Bulvės yra skani, soti ir sveika daržovė. Jos yra puikus angliavandenių šaltinis, jose taip pat gausu kalio ir vitamino C. Iš bulvių ruošiama daug patiekalų. Įskaitant bulvių košę. Toks patiekalas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, taip pat puikiai dera su kitomis daržovėmis. Siūlome jums pasigaminti bulvių košę su kiaušiniais. Dėl vištienos kiaušinio bulvių košė tampa dar maistingesnė. Be to, jei bulvių košę lengvai suplaksite su kiaušiniu, patiekalas įgaus oro konsistenciją.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaušinių košė Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Kiaušinių košė Žingsnis 2
Bulves sudėkite į dubenį arba puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Į vandenį įberkite šaukštelį druskos ir pamaišykite, kad bulvės sugertų druską ir nebūtų blankios. Bulves virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Kiaušinių košė Žingsnis 3
Iš virtų bulvių nusunkite vandenį į atskirą indą. Sultinio neišmeskite, jo prireiks vėliau. Išvirusias bulves sutrinkite trintuvu, kad neliktų gumuliukų. Įpilkite šiek tiek bulvių sultinio ir toliau trinkite trintuvu. Palaipsniui įpilkite sultinio, kad bulvės taptų norimos konsistencijos. Per tą laiką bulvių košė turėtų šiek tiek atvėsti. Atėjo laikas įmušti kiaušinį! Įmuškite kiaušinį ir iš karto išmaišykite tyrę iki vientisos masės, kad kiaušinis nesusitrauktų. Be to, tyrę suplakite plaktuvu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Kiaušinių košė Žingsnis 4
Šaukštu sudėkite bulvių košę į lėkštę. Papuoškite smulkintais krapais ir vyšniniais pomidoriukais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos