Publikavimo data: 2024-09-16
Kiaušinių košė
Bulvės yra skani, soti ir sveika daržovė. Jos yra puikus angliavandenių šaltinis, jose taip pat gausu kalio ir vitamino C. Iš bulvių ruošiama daug patiekalų. Įskaitant bulvių košę. Toks patiekalas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, taip pat puikiai dera su kitomis daržovėmis. Siūlome jums pasigaminti bulvių košę su kiaušiniais. Dėl vištienos kiaušinio bulvių košė tampa dar maistingesnė. Be to, jei bulvių košę lengvai suplaksite su kiaušiniu, patiekalas įgaus oro konsistenciją.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves sudėkite į dubenį arba puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Į vandenį įberkite šaukštelį druskos ir pamaišykite, kad bulvės sugertų druską ir nebūtų blankios. Bulves virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Iš virtų bulvių nusunkite vandenį į atskirą indą. Sultinio neišmeskite, jo prireiks vėliau. Išvirusias bulves sutrinkite trintuvu, kad neliktų gumuliukų. Įpilkite šiek tiek bulvių sultinio ir toliau trinkite trintuvu. Palaipsniui įpilkite sultinio, kad bulvės taptų norimos konsistencijos. Per tą laiką bulvių košė turėtų šiek tiek atvėsti. Atėjo laikas įmušti kiaušinį! Įmuškite kiaušinį ir iš karto išmaišykite tyrę iki vientisos masės, kad kiaušinis nesusitrauktų. Be to, tyrę suplakite plaktuvu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Šaukštu sudėkite bulvių košę į lėkštę. Papuoškite smulkintais krapais ir vyšniniais pomidoriukais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos