Publikavimo data: 2025-08-20
Kiaušinių makaronai su kukurūzais
Šis patiekalas žavi viskuo: kukurūzų švelnumu, jalapeño paprikų aštrumu ir keptos šoninės skoniu. Jei norite dietinio varianto, vietoj šoninės galite naudoti keptą vištieną arba kalakutieną. Kiaušinių makaronai nuo kitų makaronų rūšių skiriasi tuo, kad gaminio sudėtyje yra kiaušinių arba kiaušinių miltelių. O gamyboje galima naudoti tik vištų kiaušinių baltymus arba trynius. Nuo to priklauso galutinė makaronų spalva. Kiaušininiuose makaronuose yra daugiau maistinių medžiagų nei kvietiniuose.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, pasūdykite, supilkite makaronus ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta instrukcijoje. Tada naudodami durtuvą nusunkite verdantį vandenį nuo makaronų, palikdami 1 puodelį skysčio.
Žingsnis 2
Apkepkite šoninę ir kukurūzus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite šoninę ir kukurūzus. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol šoninė paruduos, pamaišydami. Tada sudėkite jalapenos, česnaką, pagardinkite čiobreliais, išmaišykite ir kepkite dar 2-3 min. Tada suberkite petražoles, supilkite vyną, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol skystis išvirs.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Suplakite trynius ir atsargiai maišydami supilkite juos į likusį makaronų vandenį. Tada supilkite šį mišinį į keptuvę su šonine ir kukurūzais. Į keptuvę sudėkite makaronus ir išmaišykite. Perkelkite patiekalą į lėkštę, pabarstykite sūriu ir porą minučių greitai ir energingai maišykite.
Kategorijos