Kiaušinių šakšuka. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-17

Kiaušinių šakšuka.

Šakšuka - populiarus Izraelio ir arabų virtuvės patiekalas, kuris puikiai tinka sotiems ir sočiam pusryčiui. Kiaušiniai greitai pasotins dėl baltymų, o daugybė daržovių pradžiugins jūsų organizmą vitaminais ir naudingomis medžiagomis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaušinių šakšuka. Žingsnis 1
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite susmulkintą svogūną. Lengvai pakepinkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 2

Kiaušinių šakšuka. Žingsnis 2
Sudėkite konservuotus pomidorus, alyvuoges, druską, prieskonius ir Vusterio padažą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 3 minutes.

Žingsnis 3

Kiaušinių šakšuka. Žingsnis 3
Įmaišykite smulkintas alyvuoges, špinatus ir dalį smulkintų žaliųjų bazilikų. Mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis.

Žingsnis 4

Kiaušinių šakšuka. Žingsnis 4
Supilkite mišinį į plokščią kokteilinę, kepimo skardą arba nedidelę keptuvę. Ant viršaus įmuškite tris kiaušinius, išdėliokite mocarelą ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę konvekciniu režimu arba ant viršutinio grilio, jei turite šią funkciją.

Žingsnis 5

Kiaušinių šakšuka. Žingsnis 5
Kepkite, kol sūris ir trynys paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos