Publikavimo data: 2024-06-17
Kiaušinių šakšuka.
Šakšuka - populiarus Izraelio ir arabų virtuvės patiekalas, kuris puikiai tinka sotiems ir sočiam pusryčiui. Kiaušiniai greitai pasotins dėl baltymų, o daugybė daržovių pradžiugins jūsų organizmą vitaminais ir naudingomis medžiagomis.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite susmulkintą svogūną. Lengvai pakepinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Sudėkite konservuotus pomidorus, alyvuoges, druską, prieskonius ir Vusterio padažą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 3 minutes.
Žingsnis 3
Įmaišykite smulkintas alyvuoges, špinatus ir dalį smulkintų žaliųjų bazilikų. Mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis.
Žingsnis 4
Supilkite mišinį į plokščią kokteilinę, kepimo skardą arba nedidelę keptuvę. Ant viršaus įmuškite tris kiaušinius, išdėliokite mocarelą ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę konvekciniu režimu arba ant viršutinio grilio, jei turite šią funkciją.
Žingsnis 5
Kepkite, kol sūris ir trynys paruduos.
Kategorijos