Publikavimo data: 2024-06-12
Kiaušinių vokai
Kiaušiniai yra puikūs baltyminiai pusryčiai, bet pabandykite juos paįvairinti ir vietoj kiaušinienės ar omleto gaminkite kiaušinių vokelius su sūriu ir šonine. Tai bus ne tik skanu ir maistinga, bet ir patrauklu net tiems, kurie kiaušinių per daug nemėgsta. Tiesą sakant, kiaušiniai yra toks populiarus maistas visame pasaulyje, kad yra net pasaulinė kiaušinių diena, kuri minima antrąjį spalio penktadienį. Kiaušinius galima valgyti ir žalius - XIX a. taip darė dainininkai, tikėdami, kad nuo žalių kiaušinių jų balsai tampa skaidresni.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių mišinį. Dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite pieną, petražoles ir dar kartą suplakite. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinių vokus. Į keptuvę supilkite pusę kiaušinių masės, kepkite apie 30 sekundžių, tada į vidurį dėkite pusę šoninės, apibarstykite sūriu ir susukite į voką. Kepkite dar apie 1 minutę. Išimkite voką iš keptuvės ir tokiu pat būdu iškepkite kitą voką.
Kategorijos