Baklažanai keptuvėje yra vienas paprasčiausių kinų virtuvės patiekalų. Daržovės verdamos aksominiame saldžiarūgščiame padaže su aromatingais prieskoniais. Šis skanus ir greitai paruošiamas užkandis svečius pradžiugins neįprastu skoniu.
Žingsnis 1
Nuo baklažanų pašalinkite odą ir supjaustykite juos gana dideliais kubeliais. Kad kepant baklažanai nesugertų daug aliejaus ir išlaikytų formą, juos reikia marinuoti. Tam giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suplakite, nusiųskite ten baklažanus, gerai išmaišykite. Palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves: svogūnus, morkas ir paprikas reikėtų supjaustyti didesniais gabalėliais, kad būtų lengviau valgyti lazdelėmis, o aitriąsias paprikas, česnakus ir imbierą - mažesniais.
Žingsnis 3
Į stiklinę supilkite vandenį, sojų padažą ir krakmolą. Gerai išmaišykite. Įpilkite ryžių acto (galima pakeisti kitu 4-6 proc. actu), cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 4
Tęskite kepimą. Į maišelį supilkite krakmolą, sudėkite baklažanų griežinėlius, maišelį gerai pakratykite ir apvoliokite baklažanus. Tada, nusukę krakmolo perteklių, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite, kol iš visų pusių įgaus gražią rausvą spalvą. Iškeptus baklažanus sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką. Pakepinkite apie 30 sekundžių.
Žingsnis 6
Sudėkite svogūnus, po minutės - morkas, dar po minutės - paprikas. Viską kartu kepkite 3 minutes. Išmaišykite skystąją padažo dalį, nes krakmolas nusėda ant dugno, ir supilkite ją į keptuvę. Beveik iš karto pastebėsite, kad padažas pradeda tirštėti. Įpilkite sezamo aliejaus.
Žingsnis 7
Perdėkite baklažanus į sutirštėjusį padažą, atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu.