Kiniški baklažanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kiniški baklažanai

Baklažanai keptuvėje yra vienas paprasčiausių kinų virtuvės patiekalų. Daržovės verdamos aksominiame saldžiarūgščiame padaže su aromatingais prieskoniais. Šis skanus ir greitai paruošiamas užkandis svečius pradžiugins neįprastu skoniu.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiniški baklažanai Žingsnis 1
Nuo baklažanų pašalinkite odą ir supjaustykite juos gana dideliais kubeliais. Kad kepant baklažanai nesugertų daug aliejaus ir išlaikytų formą, juos reikia marinuoti. Tam giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suplakite, nusiųskite ten baklažanus, gerai išmaišykite. Palikite 15 minučių.

Žingsnis 2

Kiniški baklažanai Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves: svogūnus, morkas ir paprikas reikėtų supjaustyti didesniais gabalėliais, kad būtų lengviau valgyti lazdelėmis, o aitriąsias paprikas, česnakus ir imbierą - mažesniais.

Žingsnis 3

Kiniški baklažanai Žingsnis 3
Į stiklinę supilkite vandenį, sojų padažą ir krakmolą. Gerai išmaišykite. Įpilkite ryžių acto (galima pakeisti kitu 4-6 proc. actu), cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 4

Kiniški baklažanai Žingsnis 4
Tęskite kepimą. Į maišelį supilkite krakmolą, sudėkite baklažanų griežinėlius, maišelį gerai pakratykite ir apvoliokite baklažanus. Tada, nusukę krakmolo perteklių, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite, kol iš visų pusių įgaus gražią rausvą spalvą. Iškeptus baklažanus sudėkite į atskirą dubenį.

Žingsnis 5

Kiniški baklažanai Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Didelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite česnaką, imbierą ir aitriąją papriką. Pakepinkite apie 30 sekundžių.

Žingsnis 6

Kiniški baklažanai Žingsnis 6
Sudėkite svogūnus, po minutės - morkas, dar po minutės - paprikas. Viską kartu kepkite 3 minutes. Išmaišykite skystąją padažo dalį, nes krakmolas nusėda ant dugno, ir supilkite ją į keptuvę. Beveik iš karto pastebėsite, kad padažas pradeda tirštėti. Įpilkite sezamo aliejaus.

Žingsnis 7

Kiniški baklažanai Žingsnis 7
Perdėkite baklažanus į sutirštėjusį padažą, atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos