Publikavimo data: 2024-06-08
Kiniški brokoliniai ryžiai
Kinų virtuvė laikoma viena sveikiausių pasaulyje. Kinai beveik nevalgo šaldytų ar konservuotų maisto produktų, o į patiekalus deda daug daržovių ir žolelių. Ryžiai su brokoliais yra vienas iš klasikinių kinų patiekalų, kuris puikiai atitinka geros mitybos standartus: ryžiai teigiamai veikia virškinimo sistemą ir šalina iš organizmo druską, o brokoliai yra tikras mažo kaloringumo vitaminų ir naudingų elementų lobynas.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Ryžius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1 dalis ryžių ir 2 dalys vandens, įberkite druskos. Uždėkite ant mažiausios ugnies, uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių, kol suminkštės. Tada nukelkite nuo ugnies ir puodą uždenkite medžiaginiu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Išvirkite brokolius. Supilkite vandenį į puodą, užvirinkite ir įmeskite brokolius į vandenį. Virkite kelias minutes, tada brokolius perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite česnaką, žaliąjį svogūną, sojų padažą, cukrų ir juoduosius pipirus. Galiausiai į keptuvę sudėkite brokolius, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Sumaišykite ryžius su daržovėmis. Į daržoves pagal skonį įpilkite terijakio padažo, juodųjų pipirų ir druskos. Galiausiai į daržoves suberkite ryžius ir viską sumaišykite.
Kategorijos