Kiniški kepti ryžiai su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kiniški kepti ryžiai su vištiena

Vienas iš Azijos virtuvės ypatumų yra kepti ryžiai, kurie yra daugelio kinų patiekalų pagrindas. Kai kuriuose Rytų Azijos regionuose ryžiai kepami sausi, o kituose - prieš tai išvirti iki pusiau išvirę, į ryžius dedama daržovių ir vištienos gabalėlių, kartais - jūros gėrybių. Visus šiuos receptus vienija ne tik greitas ir paprastas paruošimas, bet ir aštraus sojų padažo naudojimas paruoštam patiekalui pagardinti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiniški kepti ryžiai su vištiena Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Vištienos šlauneles supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o česnakus išspauskite per presą. Saldžiąją raudonąją papriką ir Pekino kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis, kaip ir šlauneles.

Žingsnis 2

Kiniški kepti ryžiai su vištiena Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūną bei česnaką. Kepkite juos ant vidutinės ugnies 1-2 minutes. Tada į keptuvę sudėkite vištieną ir kepkite 2-3 min. iš visų pusių, kad vištiena šiek tiek paruduotų, bet nespėtų išsiskirti sultys. Pagardinkite pipirais ir sudėkite saldžiąsias paprikas bei žaliuosius žirnelius. Maišydami kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 3

Kiniški kepti ryžiai su vištiena Žingsnis 3
Suberkite ryžius. Išmaišykite šaltus ryžius ir suberkite juos į keptuvėje esančią vištieną ir daržoves. Pagardinkite cukrumi, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite, kad ryžiai tolygiai įsigertų į padažą ir aliejų. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir maišydami kepkite dar 3 minutes. Išjunkite ugnį, į ryžius supilkite sezamų aliejų ir Pekino kopūstus ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos