Publikavimo data: 2024-06-08
Kiniški kepti ryžiai su vištiena
Vienas iš Azijos virtuvės ypatumų yra kepti ryžiai, kurie yra daugelio kinų patiekalų pagrindas. Kai kuriuose Rytų Azijos regionuose ryžiai kepami sausi, o kituose - prieš tai išvirti iki pusiau išvirę, į ryžius dedama daržovių ir vištienos gabalėlių, kartais - jūros gėrybių. Visus šiuos receptus vienija ne tik greitas ir paprastas paruošimas, bet ir aštraus sojų padažo naudojimas paruoštam patiekalui pagardinti.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Vištienos šlauneles supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o česnakus išspauskite per presą. Saldžiąją raudonąją papriką ir Pekino kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis, kaip ir šlauneles.
Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūną bei česnaką. Kepkite juos ant vidutinės ugnies 1-2 minutes. Tada į keptuvę sudėkite vištieną ir kepkite 2-3 min. iš visų pusių, kad vištiena šiek tiek paruduotų, bet nespėtų išsiskirti sultys. Pagardinkite pipirais ir sudėkite saldžiąsias paprikas bei žaliuosius žirnelius. Maišydami kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Suberkite ryžius. Išmaišykite šaltus ryžius ir suberkite juos į keptuvėje esančią vištieną ir daržoves. Pagardinkite cukrumi, supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite, kad ryžiai tolygiai įsigertų į padažą ir aliejų. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir maišydami kepkite dar 3 minutes. Išjunkite ugnį, į ryžius supilkite sezamų aliejų ir Pekino kopūstus ir išmaišykite.
Kategorijos