Publikavimo data: 2024-06-08
Kiniški ryžiai
Kinų virtuvėje yra daugybė receptų, kuriuose ryžiai naudojami kaip pagrindinis ingredientas, ir tai nenuostabu, nes tūkstančius metų šis produktas sudarė Dangaus imperijos gyventojų mitybos pagrindą. Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu turi dešimtis paruošimo variantų, kurie priklauso nuo įvairių daržovių ir prieskonių derinio. Jei kepdami maišysite kelių rūšių aliejų (sezamų, žemės riešutų, linų sėmenų, kukurūzų), galite išgauti visiškai unikalų skonį.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę sudėkite morkas ir svogūnus ir kepkite 2 minutes. Sudėkite paprikas ir žaliuosius žirnelius ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 2
Iškepkite kiaušinius. Kiaušinius suplakite plaktuvu ir supilkite į įkaitintą keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi. Kiaušiniams sustingus, maišydami kepkite dar 3 minutes, kad gautųsi kiaušinienė.
Žingsnis 3
Paruoškite kiniškus ryžius. Sudėkite ryžius į daržoves ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Maišydami kepkite 3 minutes. Įpilkite sojų padažo, juodųjų ir raudonųjų pipirų, keptų kiaušinių, gerai išmaišykite ir maišydami kepkite 1 minutę.
Kategorijos