Publikavimo data: 2024-05-19
Kiniško stiliaus tofu su sojų padažu
Tofu yra neutralaus skonio ir persmelktas kitų patiekalo ingredientų skonio. Kiniškam tofu naudokite minkštą sūrį. Jame yra daug drėgmės, o jo tekstūra panaši į kremo ar oro pudingo. Atidarę pakuotę, tofu nuplaukite, užpilkite vandeniu ir laikykite šaldytuve.
Žingsnis 1
Apkepkite tofu. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite tofu gabalėlius, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Tai užtruks maždaug 5-6 minutes. Iškepę sudėkite tofu ant popierinio rankšluosčio ir pašalinkite aliejaus perteklių.
Žingsnis 2
Toliau maišydami kepkite daržoves. Į keptuvę, kurioje kepė tofu, sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, paprikas, suberkite sezamo sėklas ir nuolat maišydami kepkite 5-7 min. ant didelės ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Šaltą vandenį sumaišykite su krakmolu ir sojų padažu. Išmaišykite ir palikite 2-3 minutes pastovėti.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į tofu. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite keptą tofu ir užpilkite padažu. Švelniai maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės, apie 2 minutes.
Kategorijos