Publikavimo data: 2024-09-17
Kinkali su grybais
Chinkali - labai skanus gruzinų virtuvės patiekalas, pagamintas iš tešlos ir sultingo mėsos įdaro viduje. Khinkali yra labai panašus į koldūnus, tačiau daug skanesnis ir įdomesnis. Paprastai chinkali įdaras yra jautienos ir kiaulienos mišinys. Kartais dedama ožkienos. Grybų įdaras nėra tradicinis, tačiau jis turi teisę egzistuoti. Tokiam įdarui galima naudoti bet kokius grybus. Nuo grybų priklausys paties įdaro skonis.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą: sumaišykite miltus, vandenį ir druską.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite kubeliais, o česnaką susmulkinkite.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus 3-4 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 5
Prie svogūnų ir česnakų sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus.
Žingsnis 6
Kepkite grybus, kol suminkštės ir išgaruos skystis.
Žingsnis 7
Padalykite tešlą į 5 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu maždaug 20 kartų. Suformuokite dešreles, supjaustykite 45 g gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite 10-15 kartų, kad tešla taptų elastinga.
Žingsnis 8
Į iškočiotą tešlos apskritimą įdėkite šaukštą įdaro.
Žingsnis 9
Užlenkite kraštus į apskritą akordeoną ir suformuokite uodegą. Tvirtai prispauskite uodegą ir peiliu nupjaukite viršaus perteklių.
Žingsnis 10
Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite.
Žingsnis 11
Suberkite hinkali ir nuolat maišykite mediniu šaukštu. Virkite 5-6 minutes.
Žingsnis 12
Paruoštą khinkali su grybais sudėkite į lėkštę ir pagal skonį pabarstykite maltais pipirais. Gero apetito.
Kategorijos