Kinkali su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Kinkali su kiauliena

Vienas iš tradicinių Kaukazo patiekalų, kurį būtinai turėtumėte pabandyti pagaminti, yra gruziniškas chinkali. Širdingas, kvepiantis prieskoniais ir žolelėmis, pilnas burnoje tirpstančio mėsos įdaro ir šildančio sultinio, khinkali verta gaminti ne vieną ir ne du kartus. Klasikinis gruziniškas khinkali receptas gaminamas su ėrienos ir jautienos faršu, tačiau galima naudoti ir kiaulieną. Įdaras gali būti sultingesnis, jei kartu su mėsa bus susukta šiek tiek kiaulienos riebalų.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kinkali su kiauliena Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į didelį dubenį supilkite šaltą vandenį, suberkite druską, augalinį aliejų ir išmaišykite. Į vandenį dalimis supilkite miltus, palikdami šiek tiek miltų, ir šluotele arba šaukštu užminkykite tešlą. Išpilkite miltus ant stalo ir 10-15 minučių minkykite tešlą rankomis. Dėkite tešlą į maišelį 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Kinkali su kiauliena Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite nuplautus krapus. Dubenyje sumaišykite mėsą, svogūną, krapus, druską ir pipirus. Išmaišykite faršą, įpilkite į jį vandens ir dar kartą gerai išmaišykite faršą. Palikite faršą 20-30 minučių, kad pasimarinuotų su druska ir prieskoniais.

Žingsnis 3

Kinkali su kiauliena Žingsnis 3
Suformuokite khinkali. Sukietėjusią tešlą padalykite į kelias dalis ir iš kiekvienos suformuokite dešros formos gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį supjaustykite vienodais griežinėliais. Išminkykite gabalėlius į plokščius paplotėlius ir plonai iškočiokite į apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite kiaulienos įdarą ir suformuokite khinkali, sandariai užlenkdami kraštus mažomis klostėmis ir viršuje suformuodami nedidelę uodegėlę. Suformuotus khinkali sudėkite ant miltais pabarstytos lentos.

Žingsnis 4

Kinkali su kiauliena Žingsnis 4
Paruoškite khinkali. Į didelį gilų puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Įberkite druskos, lauro lapų ir pipirų grūdelių. Į verdantį vandenį atsargiai dėkite nedidelį kiekį khinkali uodegomis į viršų ir virkite 20-30 minučių. Kai tik khinkali plūduriuoja uodegomis žemyn, jie jau paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos