Publikavimo data: 2024-06-09
Kišas su brokoliais ir brynza
Kišas - tai prancūziškas patiekalas, kuris yra atviras pyragas su įdaru. Jis patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas. Paprastai pyrago forma yra apvali, pagrindas gaminamas iš smėlinės tešlos, ant kurios tepamas įdaras ir pyragas. Antrasis pyrago pavadinimas yra quiche lorraine. Taip jis pavadintas dėl savo kilmės iš Prancūzijos Lotaringijos regiono. Yra daug pyrago gaminimo variantų. Kišas su brokoliais ir sūriu yra vienas iš labiausiai paplitusių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite grietinę su suminkštintu sviestu, druska ir kiaušiniais. Dalimis suberkite miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Dėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Įdarui sumaišykite grietinę ir kiaušinius, įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį. Atšaldytą tešlą sudėkite į formą, suformuokite šonus. Supilkite įdarą iš grietinės, kiaušinių ir sūrio mišinio. Ant viršaus uždėkite brokolių ir sūrio griežinėlių.
Žingsnis 3
Iškepkite kišą. Dėkite patiekalą į karštą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos