Publikavimo data: 2024-05-25
Kišas su grybais
Kišas - populiarus prancūzų patiekalas, kuris yra atviras pyragas iš sluoksniuotos tešlos. Kišo įdaras gali būti bet koks, todėl yra daugybė šio patiekalo variantų. Tačiau svarbiausia jo ypatybė tikriausiai yra įdaras, pagamintas iš kiaušinių ir pieno mišinio. Šiame recepte siūlome gaminti kišą su grybais ir sūriu. Jai paruošti naudosime pievagrybius, tačiau galite imti bet kokius grybus pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje suberkite miltus, druską ir suminkštintą sviestą. Turėtumėte gauti trupinius.
Žingsnis 4
Į grietinėlę ir miltų trupinius įmuškite vieną kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių.
Žingsnis 5
Iš tešlos suformuokite rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Grybus kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Pagal skonį grybus pasūdykite.
Žingsnis 7
Paruoškite kišo įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Nelygiai iškočiokite kraštus.
Žingsnis 9
Į kepimo indą sudėkite tešlos pagrindą, suformuodami apvadą. Šakute padarykite keletą įdubimų. Kepkite pagrindą orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 10
Į paruoštą skardą sudėkite apkeptus grybus. Ant jų supilkite kiaušinių ir pieno mišinį ir pabarstykite sūriu. Ant viršaus uždėkite mocarelos rutuliukus.
Žingsnis 11
Siųskite kišą kepti į orkaitę 10-15 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 12
Išimkite kišą iš formos ir padėkite į lėkštę. Kišą papuoškite plonais griežinėliais pjaustytais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos