Publikavimo data: 2024-06-08
Kivių želė
Kivių želė puikiai tinka tiems, kurie mėgsta vaisinius desertus su rūgštele. Be lengvai atpažįstamo skonio, kiviai taip pat yra neįtikėtinai sultingi vaisiai. Todėl ruošiant kivių želė ne be reikalo ją šiek tiek atskiesti vandeniu, o dar geriau - cukraus sirupu. Tuomet želė ne tik harmoningai suderins cukraus saldumą ir vaisių rūgštumą, bet ir bus puikios konsistencijos.
Žingsnis 1
Paruoškite kivius. Supjaustykite kivius stambiais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Sutrinkite kivius iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Praskieskite želatiną. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 0,3 puodelio vandens, suberkite želatiną ir išmaišykite. Palikite želatiną išbrinkti 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Į puodą įpilkite 1 puodelį vandens, suberkite cukrų ir pastatykite ant silpnos ugnies. Maišydami užvirinkite mišinį ir visiškai ištirpinkite cukrų. Sumažinkite kaitrą, sudėkite 2 šakeles mėtų ir išbrinkusią želatiną. Maišykite mišinį, kol želatina visiškai ištirps, tada išimkite mėtas. Sudėkite kivių tyrę, išmaišykite ir nukelkite želė nuo ugnies. Supilkite želė į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings, maždaug 3-4 valandas.
Kategorijos