Kivių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kivių želė

Kivių želė puikiai tinka tiems, kurie mėgsta vaisinius desertus su rūgštele. Be lengvai atpažįstamo skonio, kiviai taip pat yra neįtikėtinai sultingi vaisiai. Todėl ruošiant kivių želė ne be reikalo ją šiek tiek atskiesti vandeniu, o dar geriau - cukraus sirupu. Tuomet želė ne tik harmoningai suderins cukraus saldumą ir vaisių rūgštumą, bet ir bus puikios konsistencijos.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kivių želė Žingsnis 1
Paruoškite kivius. Supjaustykite kivius stambiais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvo dubenį. Sutrinkite kivius iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Kivių želė Žingsnis 2
Praskieskite želatiną. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 0,3 puodelio vandens, suberkite želatiną ir išmaišykite. Palikite želatiną išbrinkti 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Kivių želė Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Į puodą įpilkite 1 puodelį vandens, suberkite cukrų ir pastatykite ant silpnos ugnies. Maišydami užvirinkite mišinį ir visiškai ištirpinkite cukrų. Sumažinkite kaitrą, sudėkite 2 šakeles mėtų ir išbrinkusią želatiną. Maišykite mišinį, kol želatina visiškai ištirps, tada išimkite mėtas. Sudėkite kivių tyrę, išmaišykite ir nukelkite želė nuo ugnies. Supilkite želė į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings, maždaug 3-4 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos